Σύσκεψη Νίκα με τους αντιπεριφερειάρχες για έργα του νέου ΕΣΠΑ

0
480

Δίωρη διάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου με χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχης.

Μεταξύ των αντικειμένων της σύσκεψης ήταν η διερεύνηση των ώριμων μελετητικά έργων προκειμένου να προταθούν για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ. Στη διάσκεψη διαπιστώθηκε ότι τέτοια έργα, ενδεικτικά, για κάθε Περιφερειακή Ενότητα είναι, α) στην Αργολίδα ο δρόμος προς Αγία Ελεούσα και οι συνδετήριοι δρόμοι Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”, β) στην Αρκαδία ο δρόμος Αστρους – Ναυπλίου Αργους, στο Ξερπήγαδο, γ) στην Κορινθία τα έργα ανάπλασης στον Ισθμό, καθώς και σειρά κόμβων προς την εθνική οδό, δ) στη Λακωνία ο δρόμος Γύθειο – Πυρί και η παράκαμψη Βλαχιώτη και ε) στη Μεσσηνία ο δρόμος Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, η παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου στον δρόμο Καλαμάτας – Καρδαμύλης – Αρεόπολης, καθώς και η παράκαμψη της Γιάλοβας.

Στην ίδια σύσκεψη εξετάστηκαν επίσης προτάσεις έργων για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης, η επεξεργασία των οποίων θα ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα προκειμένου να φύγει για το υπουργείο Υποδομών η εισήγηση της Περιφέρειας.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι υπάρχουν διαθέσιμα πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ για ένταξη έργων το 2021 και το 2022.