Συνάντηση Κρητικού-Νίκα

0
557

Κρητικός-Νίκας: Ιατρικός Τουρισμός, Σύγχρονο κέντρο αιμοκάθαρσης στους Μολάους, Κέντρα Ημέρας Αλτσχάιμερ, ΤΕΦΑΑ.

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα είχε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Ο κ. Κρητικός έθεσε καταρχήν υπόψη του κ. Περιφερειάρχη, θέματα τα οποία έχει προωθήσει στην κυβέρνηση, μέσω ερωτήσεων στη Βουλή, συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και φακέλων τεκμηρίωσης τους.

 Παρέδωσε στον κ. Νίκα τρεις φακέλους:

 α) Για τον Ιατρικό Τουρισμό και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του κέντρου αιμοκάθαρσης  του Νοσοκομείου Μολάων, ώστε η ευρύτερη περιοχή να μπορεί να δέχεται τουρίστες, που έχουν ανάγκη τη συγκεκριμένη δομή. Σημειώνουμε πως σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά από έρευνες, έχει καταδειχθεί πως το πλήθος των τουριστών, που έχουν ανάγκη να κάνουν διακοπές σε περιοχές που διαθέτουν την αντίστοιχη υποδομή είναι τεράστιο.  Θα πρόκειται για μια καινοτόμα δράση, σε Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή των Δήμων, Ευρώτα, Μονεμβασίας και Ελαφονήσου. Πρέπει να βλέπουμε μπροστά, το πρόβλημα με τον Covid 19 θα ξεπεραστεί και πρέπει το μέλλον να μας βρει έτοιμους.

β) Για τα Κέντρα Ημέρας Αλτσχάιμερ, Άνοιας και συναφών διαταραχών, μια δομή η οποία είναι απολύτως αναγκαία σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες, οι οποίες θέλουν να ισχυρίζονται πως σέβονται τους ανθρώπους τους, οι οποίοι πάσχουν από αυτή τη μάστιγα του 21ου αιώνα.

γ) Για την ίδρυση σχολής ΤΕΦΑΑ στο Πανεπιστήμιο στη Σπάρτη, θέμα για τα οποίο είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας του,  αλλά και υποχρέωση όλων μας  να στηρίξουμε το αίτημα.

Για τα παραπάνω θέματα ο βουλευτής ζήτησε τη στήριξη του κ. Νίκα και της Περιφέρειας, πόσο μάλλον που η κυβέρνηση έχει αποκεντρώσει αρμοδιότητες και ο ρόλος της Περιφέρειας είναι κορυφαίος, σε μερικά μάλιστα έχει και την αρμοδιότητα. Εξάλλου ο κ. Νίκας και ως Δήμαρχος έχει ολοκληρώσει αντίστοιχες δράσεις και ως Περιφερειάρχης έχει θέσει σαν στόχο την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε σε ουσιαστικό επίπεδο και με συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου οι παραπάνω στόχοι, να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Ο κ. Νίκας προέβη σε μια ενδελεχή ανάπτυξη του προγραμματισμού των έργων της Περιφέρειας, ειδικά σε ότι αφορά τη Λακωνία, στην οποία ήδη εξελίσσονται σημαντικά έργα και προγραμματίζονται ακόμα σπουδαιότερα για το άμεσο μέλλον. Στην κορυφή της ατζέντας, βρίσκεται το οδικό δίκτυο του νομού, το οποίο έχει ανάγκη, αφενός ουσιαστικής  συντήρησης, αλλά κυρίως νέες χαράξεις, προκειμένου τόσο η απόσταση και η διαδρομή Καλαμάτας, Αερόπολης, Γυθείου Σπάρτης  να βελτιωθεί, αλλά και η σύνδεση με  τη Μονεμβάσια να τεθεί υπό νέες προδιαγραφές. 

Συμφωνήθηκε ουσιαστική συνεργασία και συμπόρευση, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Νεοκλής Δ. Κρητικός

Βουλευτής Λακωνίας

Νέα Δημοκρατία

.