Ξεκινά η κατασκευή του νέου 6ου Δημοτικού και 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης

0
17

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της κατασκευής του νέου σχολικού συγκροτήματος της Σπάρτης περνάει ένα από τα σημαντικότερα έργα σχολικής στέγης που λειτουργεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης – 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης», αρχικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για τη Σπάρτη, αλλά και στον ευρύτερο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

«Σήμερα περνάμε από τον σχεδιασμό στην κατασκευή ενός σχολείου που έχει πραγματική αξία για τη Σπάρτη και τις οικογενειές της. Επενδύουμε συστηματικά στη σχολική στέγη, γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουμε και οι εκπαιδευτικοί μας να εργάζονται σε σύγχρονους, ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους. Με παρεμβάσεις που ξεπερνούν πλέον τα 30 εκατ. ευρώ σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, δημιουργούμε τις εκπαιδευτικές υποδομές που χρειάζεται η επόμενη γενιά», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό για τη συνεργασία και την προώθηση ενός έργου ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη, το οποίο έρχεται να καλύψει ουσιαστικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Παράλληλα, εξηγεί τη συνεργασία μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι μέσα από τη συνένωση δυνάμεων να προχωρούν έργα με ουσιαστικό τρόπο για τις τοπικές κοινωνίες.

Η σύμβαση υπογραφής από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Χρήστο Λαμπρόπουλο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας Θεοδώρου Βερούτη, του Αντιπεριφερειάρχη Χωρικού Σχεδιασμού Σπύρου Τζινιέρη, του Περιφερειακού Συμβούλου Παναγιώτη Τζινάκου, του Αναπληρωτή Δημάρχου Δημοσθένη Κακούρου, του Επόπτη Ποιότητας της Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Αντώνη Κοκκονό και του Αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Αντώνη Κωνστάνταρου.

Με την υπογραφή της σύμβασης ανοίγει πλέον ο δρόμος για την κατασκευή ενός σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, ο οποίος θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις εκπαιδευτικές υποδομές της Σπάρτης και θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πελοπόννησος 2021–2027» και αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη σχολική στέγη.

Συνολικά, οι παρεμβάσεις για σχολικές και προσχολικές υποδομές ξεπερνούν πλέον τα 30 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα σχολικής στέγης που έχουν σχεδιαστεί στην Πελοπόννησο τα τελευταία χρόνια και δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες μάθησης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο σχολικό συγκρότημα, με ενημέρωση για την εξέλιξη και τα επόμενα στάδια του έργου.