Κρητικός: «Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ευρώτα, ένα στολίδι προσφοράς και ευκαιρίας»

0
470

Επίσκεψη στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Ευρώτα πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός μαζί με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ.Αγάπιο Οικονομίδη. Τον κ.Κρητικό υποδέχτηκε στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ευρώτα ο διευθυντής του κ.Βασίλειος Μανιατάκος, εκπαιδευτικός με εμπειρία και εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ευρώτα στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου. Έχει προσφάτως ανακαινισθεί από τον Δήμο Ευρώτα με όλες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε τόσο ο εσωτερικός χώρος, όσο και ο περιβάλλον χώρος να είναι ασφαλείς και κατάλληλοι για τη φιλοξενία των μικρών μας φίλων ΑμΕΑ.

Το Εργαστήριο χωρίζεται σε τρία Εργαστήρια, ήτοι το Εργαστήριο Γεωπονίας – Τροφίμων – Περιβάλλοντος, το Εργαστήριο Χειροτεχνίας και το Εργαστήριο Κηροπλαστικής.

Το σχολείο είναι πλήρως στελεχωμένο με Εκπαιδευτικό προσωπικό, με Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Η φοίτηση στα Ε.Ε.Ε.ΕΚ. είναι εξαετής και υπάρχει η δυνατότητα να εγγραφούν σε αυτά ΑμΕΑ απόφοιτοι δημοτικών σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια ο κ.Κρητικός και ο κ.Οικονομίδης επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Ευρώτα κ.Δήμο Βέρδο. Ο κ.Κρητικός συνεχάρη τον δήμαρχο για τη λειτουργία του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ευρώτα, συζήτησαν ορισμένα θέματα που αφορούν τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και διαβεβαίωσε το δήμαρχο για την αμέριστη ενίσχυση των ενεργειών του από την Κεντρική Διοίκηση του Κράτους.

Ο κ.Κρητικός δήλωσε μετά το πέρας των επισκέψεων: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος από τη λειτουργία του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ευρώτα και θέλω να συγχαρώ και το Δήμο Ευρώτα για τη μέριμνα που επιδεικνύει για τη λειτουργία του και τον διευθυντή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. κ.Βασίλη Μανιατάκο, όπως επίσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την επιμελή δουλειά και προσπάθεια που κάνει, καθώς το επάγγελμά τους είναι λειτούργημα, μία ουσιαστική προσφορά στον συνάνθρωπο. Ευχαριστώ τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ.Αγάπιο Οικονομίδη για τη σημερινή ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα στους μικρούς μας φίλους. Η λαμπάδα που μου πρόσφεραν, θα είναι η λαμπάδα που θα κρατήσω το βράδυ της Ανάστασης! Υπόσχομαι να είμαι δίπλα τους!»