Συνεχίστηκαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, κλοπή, καθώς και με την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας που είχε σημειωθεί το 2024.
Στους Αγίους Θεοδώρους, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων συνέλαβαν έναν 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, ύστερα από καταγγελίες για πιθανό επεισόδιο, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών να απορρίψει μαχαίρι που κρατούσε, ενώ τους απείλησε με χρήση βίας. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια.
Στη Λακωνία, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026, στους Μολάους, αστυνομικοί της Β’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) συνέλαβαν έναν 32χρονο ημεδαπό, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.
Επίσης, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026 το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Διαμεσολάβησης (Ο.Π.ΔΙ.) Λακωνίας συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 23 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από οικία αλλοδαπού κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα. Το κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης.
Στη Μεσσηνία, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. συνέλαβαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαπούς ηλικίας 22 και 29 ετών. Ο πρώτος κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, ενώ ο δεύτερος ένα τσιγαριλίκι και μικροποσότητα κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν.
Την ίδια ημέρα, στην Καλαμάτα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν έναν 41χρονο ημεδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Επιπλέον, επίσης τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026, αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Μεσσηνίας συνέλαβαν στην Καλαμάτα δύο ανήλικους για κατοχή τσιγαριλικιού κάνναβης. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 53χρονος ημεδαπός, πατέρας του ενός ανηλίκου, για παραμέληση της εποπτείας του. Την προανάκριση για όλες τις υποθέσεις ναρκωτικών διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας.
Τέλος, εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας μία περίπτωση ληστείας σε βάρος ημεδαπής, η οποία είχε διαπραχθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στη Μεσσήνη. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονης ημεδαπής για ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και κλοπή τροχοφόρων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άγνωστοι συνεργοί της.




