10 άτομα είχαν ρημάξει την Κορινθία

0
259

Εξιχνιάστηκαν δεκαέξι περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και μίας απόπειρας διάρρηξης στην Κορινθία

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται 10 άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας διάρρηξης

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -3.600- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δεκαεπτά (16) περιπτώσεις κλοπών καταλυτών οχημάτων και μίας (1) απόπειρας διάρρηξης οχήματος, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Νεμέας και Βέλου-Βόχας Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δέκα (10) ημεδαποί, ηλικίας από 29 έως και 34 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, καθώς και από τον τρόπο δράσης (modus operandi), οι ανωτέρω δράστες, ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από την 28/3/2021 έως και την 31/3/2021, διέπραξαν συνολικά -16- περιπτώσεις κλοπών και -1- περίπτωση απόπειρας διάρρηξης οχήματος, αντίστοιχα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, έχοντας μεθοδική δράση και διακριτούς ρόλους, προέβαιναν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών καταλυτών από οχήματα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά το ποσό των -3.600- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.