Γαστρονομική εκδήλωση στον Μυστρά: Ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη της Λακωνίας

0
26

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 στο Ξενοδοχείο Grand Palace Resort & Spa στο Μυστρά η εκδήλωση γαστρονομίας με θέμα: «Ο πρωτογενής τομέας στη γαστρονομία και η συμβολή τους στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Λακωνίας».

Στην εκδήλωση ως ομιλητές συμμετείχαν ο κ. Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), η κα Ντίνα Νικολάου, Chef Μαγειρικής – συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας, γαστρονομική σύμβουλος, ο κ. Βασίλειος Αθανασιάδης, Πρόεδρος Συλλόγου Καφέ-Εστιατόρων Αρκαδίας, κ. Νίκος Μαλαπέτσας Πρόεδρος Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης & Αναψυχής Καλαμάτας, ο κ. Γεώργιος Γκουβάτσος,  Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Λακωνίας.

Συμμετείχαν επίσης ο κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, Δήμαρχος Σπάρτης και εκπρόσωποι επιχειρήσεων εστίασης του νομού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές της εκδήλωσης και τους συμμετέχοντες, τόνισε την ιδιαιτερότητα και τη σημασία που έχει ο πρωτογενής τομέας στη γαστρονομία και παράλληλα στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νομού μας. Η αξιοποίηση των τοπικών μας προϊόντων και η ενσωμάτωσή τους στην γαστρονομική κουλτούρα που παρουσιάζουμε ως τουριστικός προορισμός αποτελεί κύριο μέλημα μας. Πρωτογενής και Δευτερογενής τομέας είναι πυλώνες ανάπτυξης και η βάση για τον Τριτογενή τομέα παραγωγής. Στη συνέχεια το λόγο πήραν και οι υπόλοιποι ομιλητές οι οποίοι επισήμαναν ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων όπως αγρότες -κτηνοτρόφοι, παραγωγοί, επιχειρηματίες, φορείς και ενώσεις μπορούμε να παράξουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα στοχεύοντας αποκλειστικά στη αξιοποίηση – προώθηση και διαφήμιση των λακωνικών προϊόντων και του πρωτογενούς τομέα.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης η διακεκριμένη Chef κα Ντίνα Νικολάου παρουσίασε συνταγές μαγειρικής με τοπικά προϊόντα τα οποία προσέφερε στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης αποτυπώνοντας έμπρακτα τη αξία των λακωνικών προϊόντων στη γαστρονομία.

Η εκδήλωση καλύφθηκε ζωντανά από ΜΜΕ του νομού. Η εκδήλωση βρίσκεται μαγνητοσκοπημένη στη σελίδα του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Facebook για όποιον επιθυμεί να τη παρακολουθήσει.