Φτάνει πια! Όχι άλλα χαρατσώματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων!

0
274


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ΠεριφέρειαςΠελοποννήσουκαταγγέλλει την εξαθλιωτική για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους πολιτική των Κυβερνήσεων–ΕΕ – ΚΑΠ.
Δεν φτάνουν τα ήδη αβάσταχτα χαρατσώματα που φόρτωσαν στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται άλλο ένα χτύπημα από τον ΕΛΓΑ μέσα στην πανδημία, που αυξάνει κατα 150% τα ασφάλιστρα για την ελιά καλαμών.Έρχεται μάλιστα αυτό το νέο χτύπημα στο εισόδημά μας, τη στιγμή που την φετινή περίοδο 2019 – 2020 ητιμή από μέσο όρο 2.50 ευρώ κατρακύλησε στα 0.70 λεπτά του ευρώ. Επιπλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη χαμένη παραγωγή,που δεν αποζημιώνεται, λόγω ελλιπούς δακοκτονίας.
Καλούμεόλους τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους να υψώσουν το ανάστημά τους και να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές που μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντάστον αφανισμό.
Μαζικά και Οργανωμένα, μέσα από τους αγωνιστικούς Αγροτικούς Συλλόγους, απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση καιΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
ΕΛΓΑ κρατικόςφορέαςμε επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους, με μείωσει τον υψηλώνασφαλίστρων.
Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του.
Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.