“Φιλοδήμος 2”: 405.200€ η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ευρώτα

0
198

ΣΤΟ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΜΕ 405.200 ΕΥΡΩ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Ευρώτα, συνολικού προϋπολογισμού 405.200 ευρώ, μετά την ένταξη χρηματοδότησης του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».
Ειδικότερα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη δημιουργία-κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ύψους 372.000 ευρώ, η χορήγηση 16.600 ευρώ για την προμήθεια κτηνιατρικού εξοπλισμού, καθώς και η χρηματοδότηση με επιπλέον 16.600 ευρώ, με στόχο την προμήθεια εξοπλισμού για τη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Με τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Ευρώτα αποκτά μια σημαντική δομή, η λειτουργία της οποίας θα διευκολύνει τη φιλοξενία και φροντίδα ενός σημαντικού μέρους αδέσποτων.
Ο Δήμος Ευρώτα εφαρμόζει ήδη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κτηνιατρικής περίθαλψης για τα αδέσποτα ζώα (σκύλους και γάτες) που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων, το οποίο περιλαμβάνει:
Πλήρη εμβολιασμό
Αποπαρασίτωση (ενδοπαράσιτα, εξωπαράσιτα)
Αιματολογικές εξετάσεις
Στείρωση
Περίθαλψη και νοσηλεία
Τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης
Χορήγηση φαρμακευτικής θεραπείας και
Κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη που απαιτείται να παρασχεθεί σε τραυματισμένο ή άρρωστο ζώο.
Η κτηνιατρική περίθαλψη πραγματοποιείται στο Δημοτικό κτηνιατρείο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε συμβεβλημένα ιδιωτικά κτηνιατρεία σε έκτακτες περιπτώσεις.