Υπογειοποιήθηκε το δίκτυο Μέσης και Χαμηλής τάσης στην Δημ. Κοινότητα Μονεμβασίας και απομακρύνθηκαν οι παλαιές κολώνες φωτισμού

0
108

Ολοκληρώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) το έργο της απομάκρυνσης εναέριων μετασχηματιστών και καλωδίων δημοτικού φωτισμού και της υπογειοποίησής τους, στην Κοινότητα Μονεμβασίας.Με την υλοποίηση του έργου, μειώνονται οι εξωγενείς επιδράσεις που υπάρχουν στα εναέρια δίκτυα και έχουν ως αποτέλεσμα τις μη προβλέψιμες διακοπές ηλεκτροδότησης, αναβαθμίστηκε αισθητικά το κέντρο της Μονεμβασίας και απελευθερώθηκαν κοινόχρηστοι χώροι που ως αποτέλεσμα θα έχει την ευκολότερη η πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Μονεμβασίας, μετά από διεκδίκηση από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του ΥΠ.ΕΣ. του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ» Π/Υ 330.000,00 €, η κατασκευή νέων πεζοδρομίων σε μήκος 700μ. περίπου, στα οποία άμεσα θα τοποθετηθούν 40 πυλώνες ύψους 3,50μ. με διπλό φωτιστικό σώμα οδικού φωτισμού.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε χρόνιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, των κατοίκων της περιοχής και της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ