Τατούλης: «Πάρτι αναθέσεων στην (ΤΑΠΤΟΚ-ΑΡΚΑΔΙΑ 2020)»

0
575

Σε «μαγαζάκι» του πρ. Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Παναγιώτη Μαντά έχει μετατραπεί ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης «ΤΑΠΤΟΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020»,με τις αναθέσεις να είναι σε ημερήσια διάταξη.
Κραυγαλέο παράδειγμα οι τρεις διαδοχικές αναθέσεις στο ίδιο φυσικό πρόσωπο, πολιτικό μηχανικό από την Αργολίδα, ο οποίος μέσα σε δύο μόλις ημέρες (28/07/2020  έως 30-07-2020)  έλαβε τρεις αναθέσεις, το συνολικό ποσό των οποίων αγγίζει τις 38.892,6 ευρώ!
Ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Εταιρείας και πρώην Δήμαρχος κ. Μαντάς, ο οποίος τελεί παράλληλα και χρέη Προϊσταμένου Μονάδας Β του ΕΦΔ, εισηγητής των αναθέσεων, προφανώς και δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια σχετικά με τις νόμιμες διαδικασίες.
Είναι ή δεν είναι κατάτμηση η εν λόγω πρακτική; Είναι ή δεν είναι κατάφωρη παραβίαση του ν.4412/2016; Με ποια μέσα ο ανάδοχος βεβαίωσε την υπηρεσία του ΤΑΠΤΟΚ ότι δύναται να παραδώσει τρεις μελέτες  μέσα σε διάστημα ενός μόλις μήνα, όπως οι αποφάσεις ανάθεσης προδιαγράφουν;
Η Διαχειριστική Αρχή δεν βλέπει καμία σύγκρουση συμφερόντων στην ταυτόχρονη λειτουργία του ΕΦΔ και της τεχνικής υπηρεσίας του ΤΑΠΤΟΚ; Ή όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για ένα σύστημα που κυριαρχεί η «φαυλότητα και η πολιτική σχιζοειδής έπαρση;»
Σοβαρότητα απαιτείς, από όσους αποδεδειγμένα τη διαθέτουν.
Κύριε Νίκα, μήπως ήλθε η ώρα να αποπέμψετε άμεσα το στενό σας συνεργάτη, προτού έλθουν στο φως όλες οι σχέσεις που τον βαραίνουν από τα προηγούμενα χρόνια και πριν παρέμβει η δικαιοσύνη και η OLAF;
Ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής να προβεί άμεσα σε σχετικό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου, ζητούμε να μας κοινοποιηθούν.