Προχωρά κανονικά το έργο του Φράγματος της Κελεφίνας

0
68

Την Πέμπτη 9ης Νοεμβρίου 2023, ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Δ. Κρητικός επισκέφθηκε τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών κο. Νικόλαο Ταχιάο, με τον οποίο είχε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση για σειρά ζητημάτων.

Βασικό θέμα της συνάντησής τους αποτέλεσε το έργο-ορόσημο του Φράγματος της Κελεφίνας. Ο Υφυπουργός Υποδομών ενημέρωσε το Βουλευτή Νεοκλή Κρητικό πως το έργο προχωρεί κανονικά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, στην αρμοδιότητα του οποίου πλέον υπάγεται. Ακόμη, υπήρξε ρητή διαβεβαίωση πως το έργο διαθέτει πλήρως εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, η οποία και θα επιτρέψει την ομαλή και εντός χρονοδιαγράμματος υλοποίησή του. Ακόμη, ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος έθεσε ως άμεσο χρονικό ορίζοντα για την περαιτέρω ωρίμανση του έργου το τέλος του έτους, ενώ δεσμεύθηκε να κινηθεί προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών, αντιλαμβανόμενος τη σημασία του έργου για όλους τους Λάκωνες.

Περαιτέρω, συζητήθηκε το έργο του Αρδευτικού Δικτύου Τρινάσου. Σχετικά, ο Υφυπουργός ενημέρωσε πως η μελέτη έχει παραδοθεί, και θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο προγραμματίζει το σχεδιασμό της χρηματοδότησης του έργου, ώστε να εισέλθει και αυτό σε μια φάση πραγματικής υλοποίησης.

Τέλος, αντικείμενο των συζητήσεων υπήρξε η Εθνική Οδός Σπάρτης-Γυθείου, καθώς και οι κόμβοι του Βλαχιώτη και της Σκάλας. Για την Εθνική Οδό, αναμένεται η υλοποίηση μελετών όπως η γεωτεχνική και αυτή της σήμανσης και οδικής ασφάλειας, ενώ όσον αφορά τους δύο κόμβους, για αυτόν του Βλαχιώτη υπάρχει ήδη καταρτισθείσα μελέτη, ενώ για αυτόν της Σκάλας αναμένεται η υλοποίησή της. Κατόπιν επισήμανσης από το Βουλευτή Νεοκλή Κρητικό της πολύ μεγάλης σημασίας να ολοκληρωθούν αυτά τα οδικά έργα, ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος διαβεβαίωσε τόσο για την εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος ολοκλήρωση των μελετών, όσο και τον προγραμματισμό του σχεδιασμού ένταξης της υλοποίησης των εν λόγω έργων σε χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτά τα κρίσιμα έργα να γίνουν πραγματικότητα.

Εκ του Πολιτικού Γραφείου