Συνάντηση Δαβάκη με τους γεωπόνους της Λακωνίας

0
658

Συνάντηση με το Γεωπονικό Σύλλογο Λακωνίας πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιώργος Μπουραζάνης, η Αντιπρόεδρος Μαριλένα Χρυσαδάκου, ο Γραμματέας Χρύσανθος Κωστάκος. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης. Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν η παρούσα κατάσταση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής και τα μέτρα που μπορούν και πρέπει να ληφθούν για την επανεκκίνησή του.

Ο κ. Δαβάκης άκουσε με προσοχή τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις των εκπροσώπων του Συλλόγου, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε ορισμένα βασικά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, όπως η σποροπαραγωγή, η ανάπτυξη νέων ποικιλιών, τα εγγειοβελτιωτικά έργα, η οριστικοποίηση των χρήσεων γης, η διάθεση των προϊόντων κρέατος στην αγορά, και η πάταξη του παρεμπορίου.

Ο Λάκωνας βουλευτής υπογράμμισε την κρισιμότητα της στήριξης του πρωτογενούς τομέα και επισήμανε το γεγονός της χορήγησης των 150 εκατ. ευρώ, εκ μέρους της κυβερνήσεως, που θα κατευθυνθούν σε στοχευμένες δράσεις.

Στο τέλος της συναντήσεως ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε το Σύλλογο των Γεωπόνων της Λακωνίας για τις εμπεριστατωμένες προτάσεις του και δεσμεύθηκε για την προώθησή τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.