Συνάντηση Δαβάκη με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

0
557


Με αντικείμενο τα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράγοντα κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της Λακωνίας, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν από τον Λάκωνα βουλευτή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) στο Παρόρι, όπως η υποστελέχωση προσωπικού και ο περιορισμένος αριθμός εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, αλλά και η ενίσχυση του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) στη Σπάρτη.

Ο Διοικητής, αφού δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει τα θέματα αυτά, επεσήμανε στον Θανάση Δαβάκη και τη σημασία της συμμετοχής των τοπικών θεσμικών φορέων, όπως τα Επιμελητήρια, στη διαμόρφωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Ο Θανάσης Δαβάκης συμφώνησε και σημείωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για συνεργασία στο επίπεδο αυτό.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Θανάσης Δαβάκης κάλεσε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ να επισκεφθεί τόσο το ΚΠΑ της Σπάρτης, όσο και την Επαγγελματική Σχολή στο Παρόρι, προκειμένου να διαμορφώσει προσωπική άποψη για τα ζητήματα που του έθεσε, καθώς επίσης και να συναντηθεί με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς, με σκοπό τη διερεύνηση των αναγκαιοτήτων που προκύπτουν στην τοπική οικονομία, σε σχέση με τον ΟΑΕΔ. Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, δεσμεύθηκε να επισκεφθεί τη Σπάρτη για να δώσει επί τόπου κατευθύνσεις και λύσεις.