Στο Εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης το Νέο Μουσείο Σπάρτης

0
47

ΝΕΟΚΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ: «ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ»

 Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση συνάντησε την Τετάρτη 26 Ιουνίου, ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

«Είναι γεγονός, πως η δρομολόγηση -μετά από πολυετείς παλινωδίες και καθυστερήσεις- του έργου κατασκευής του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, συγκαταλέγεται στα ζητήματα που ενδιαφέρουν έντονα τη σπαρτιατική κοινότητα», τόνισε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας. Σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 31.769.852,67 € και εδώ και λίγους μήνες αναζητείτο η εύρεση του χρηματοδοτικού εργαλείου που θα σηματοδοτούσε και την έναρξη κατασκευής του έργου.

Ο κ. Παπαθανάσης ενημέρωσε τον κ. Κρητικό, πως το έργο από το 2025 και με χρονικό ορίζοντα τριών ετών, θα ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) και στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται πως το ΤΠΑ του ΥΠΠΟ, αποτελεί μέρος του ΕΠΑ, το οποίο καθορίζει τις προτεραιότητες ανά τομέα πολιτικής στο πλαίσιο των εθνικών αναπτυξιακών στόχων, ενώ είναι σε εξέλιξη η προγραμματική περίοδος του ΕΠΑ 2021-2025.