Στις δομές υγείας Νεάπολης & Ελαφονήσου ο Αραχωβίτης

0
780

Επίσκεψη Αραχωβίτη στις δομές Υγείας της Νότιας Λακωνιας: «Ανεκτίμητη η αξία της δημόσιας περίθαλψης. Nα μη μείνουμε μόνο στο χειροκρότημα»

Συνοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Υγείας Νεάπολης και το Αγροτικό Ιατρείο Ελαφονήσου, ο βουλευτής Λακωνίας του κόμματος, Στ. Αραχωβίτης, όπου είχε συναντήσεις με γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους καθώς και τον Διευθυντή του Κ.Υ Νεάπολης Ι. Μιχαλέτο, τη Δήμαρχο Ελαφονήσου Ε. Λιάρου, και τον Αντιδήμαρχο Ελαφονήσου Α. Αρώνη.

Στις συναντήσεις δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, τα πραγματικά προβλήματα του συστήματος υγείας και τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό. Μιλήσαμε επίσης για την ανάγκη συνταγογράφησης των τεστ, ενώ επισημάνθηκε η διαπίστωση ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας στηρίζεται περισσότερο από πρωτοβουλίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , παρά οργανωμένα από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

«Η συγκυρία της πανδημίας ανέδειξε την ανεκτίμητη αξία της δημόσιας περίθαλψης και την ανάγκη να δρομολογηθεί μια γενναία επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές στο Ε.Σ.Υ. με ταυτόχρονη μισθολογική και εργασιακή αναβάθμιση του προσωπικού του και να μη μείνουμε μόνο στο χειροκρότημα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

Ευχαριστούμε θερμά τους ήρωες εργαζόμενους για την αυταπάρνηση και την συνέπεια τους.