Σημαντικές παρεμβάσεις στον πυρόπληκτο Δήμο Ανατολικής Μάνης

0
494

Σημαντικές παρεμβάσεις δρομολογούνται στον πυρόπληκτο Δήμο Ανατολικής Μάνης, τόσο όσον αφορά τις υποδομές, όσο και το φυσικό περιβάλλον.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δημιουργία ταμιευτήρων νερού για την τοπική πανίδα αλλά και για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας καθώς και της πυρόσβεσης, αναβάθμιση του αγροτικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και φυτεύσεις δένδρων.

Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξε ομόφωνα η ευρεία σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη, με τους 3 βουλευτές του νομού Θανάση Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικό και Σταύρο Αραχωβίτη, τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη, τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο, και την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με θέμα τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των έργων ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για τα οποία έχουν ενταχθεί 3,7 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εκφράστηκαν από όλους τους παρευρεθέντες απόψεις για το πώς θα πρέπει να κατανεμηθεί η εν λόγω πίστωση.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι οι εκπτώσεις από τις δημοπρατήσεις των προαναφερθεισών παρεμβάσεων θα επαναδρομολογηθούν στην Ανατολική Μάνη για την υλοποίηση κι άλλων έργων, ενώ αν χρειαστούν επιπλέον πιστώσεις αυτές θα καταβληθούν από την Περιφέρεια.

Ας σημειωθεί ότι στην προχθεσινή σύσκεψη συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει συμπαράταξη όσον αφορά την πίεση προς το υπουργείο Υποδομών ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η μελέτη για τον δρόμο Γύθειο – Πυρί, προκειμένου να την παραδώσει στην Περιφέρεια για να ενταχθεί το εν λόγω έργο στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει στην Σπάρτη νέα κλειστή σύσκεψη, μεταξύ της Περιφέρειας και των βουλευτών της Λακωνίας, αντικείμενο της οποίας θα είναι η ανάπτυξη του νομού και στην οποία θα διερευνηθούν οι δυνατότητες όσον αφορά τους πόρους που μπορούν να διατεθούν για την επίτευξη του εν λόγω στόχου.