Σε προμήθεια 685 rapid tests προχώρησε ο Δήμος Ελαφονήσου

0
681

Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ενώ είναι δυσμενή για αρκετούς Νομούς της Επικράτειας, θέτουν τον νομό Λακωνίας από επίπεδο 2 (επιτήρησης) σε επίπεδο 1 (ετοιμότητας), προσδίδοντας την αισιοδοξία ότι, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας και έχοντας αυξημένα τόσο τα αντανακλαστικά μας όσο και την προσωπική και συλλογική ευθύνη, το αίσθημα ασφαλείας δεν θα διαταραχθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο και με το πέρας μιας επιτυχούς -δύσκολης πάραυτα- τουριστικής περιόδου, ο Δήμος Ελαφονήσου, πέραν των λοιπών ενεργειών που εφάρμοσε και θα συνεχίζει να εφαρμόζει και κατά το 2ο κύμα της πανδημίας, προέβη σε προμήθεια 685 rapid tests, προκειμένου να καταστεί έτοιμος σε περίπτωση ανάγκης ελέγχου και διαχείρισης τυχόν ύποπτων κρουσμάτων.

Εκ του συνολικού αριθμού των 685 rapids tests το Δ.Σ. του Δήμου Ελαφονήσου ομόφωνα αποφάσισε να προβεί σε χορηγία μέρους της προμήθειας προς ενίσχυση των Μονάδων Υγείας της ευρύτερης περιοχής μας και συγκεκριμένα να διαθέσει 100 rapids tests στο Νοσοκομείο Μολάων και 85 rapid tests στο Κ.Υ. Νεάπολης. Τα υπόλοιπα θα διατίθενται τμηματικά στο Π.Π.Ι Ελαφονήσου για δυνητικές ίδιες ανάγκες του πληθυσμού του τόπου μας.

Η έλευση του χειμώνα, που συνοδεύεται αναπόφευκτα με την παραμονή μας σε κλειστούς χώρους, με τις εποχικές ιώσεις αλλά και τις αγροτικές εργασίες της ελαιοσυγκομιδής με μετακινούμενους εργάτες γης, αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του covid-19 και απαιτεί εγρήγορση, συνεχή ενημέρωση και τήρηση όλων των οδηγιών της Πολιτείας.

Το μήνυμα τούτης της εξίσου δύσκολης περιόδου είναι

ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

προς όφελος εαυτών και οικείων.

Η Δήμαρχος