Πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη, προληπτική εκκένωση πέντε οικισμών

0
914
Μάν

Ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη δασική περιοχή Λαγκάδα στην Ανατολική Μάνη και παραμένει σε εξέλιξη.

Η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Για καθαρά προληπτικούς λόγους και ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα, Ελαιοχώρι, Σκαμνάκι και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα.

Στην περιοχή πλέον επιχειρούν 103 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 πυροσβεστικά οχήματα, οκτώ ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη. Την προσπάθεια συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρών στην περιοχή είναι και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Παράλληλα έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης-Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Η πυρκαγιά ξέσπασε ακριβώς εννέα χρόνια μετά την πυρκαγιά στο Βαθύ της Ανατολικής Μάνης, στην κατάσβεση της οποίας έχασε τη ζωή του ο Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής.

Επίσης στη Λακωνία η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει φωτιά στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα, με 29 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα, εννέα οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Εξάλλου δασική πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Αγιος Ταξιάρχης του Δήμου Ελασσόνας στη Θεσσαλία. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και δύο αεροσκάφη.