Πετράκος: κ. Νίκα κάνε εστω ότι έκανε η Θεσσαλία και η Κ. Μακεδονία

0
593

ΔΗΛΩΣΗ  ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

 ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ  ΚΑΙ  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΡΟΥΓΚΑ

Στο ΠΕΣΥΠ της Δευτέρας 14/9 , κατά την διαδικασία ελέγχου  συζητήθηκε η  επερώτηση μας , που αφορούσε την εξασφάλιση επιπλέον κοινοτικών κονδυλίων από τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Κ. Μακεδονίας,  ύψους 160 και 150 εκατομμυρίων αντίστοιχα ,  με σκοπό την ενίσχυση των ελευθέρων επαγγελματιών  ,των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων καθώς και των εργαζομένων που έχουν πληγεί απ την επιδημία του κορονοϊού 

Τονίσαμε ότι  τα χρήματα αυτά των προγραμμάτων επιδότησης στις ανωτέρω περιφέρειες είναι πολλά και ιδιαίτερα αναγκαία και για τις τοπικές κοινωνίες και για τις τοπικές οικονομίες ενώ  κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα  δεν έχει δρομολογηθεί απ την δική μας περιφέρεια .

Θέσαμε τα εξής εύλογα ερωτήματα

Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα απ την περιφερειακή αρχή αναφορικά με την διεκδίκηση και απ την δική μας περιφέρεια , αναλόγων κονδυλίων ;

Αν υπάρχει πρόθεση να κάνει κάτι σε αυτή την κατεύθυνση ;

Πότε προτίθεται , και με ποιόν τρόπο προτίθεται να το κάνει;

Δυστυχώς ο κ. Περιφερειάρχης που ανέλαβε να απαντήσει στα ερωτήματα μας , δεν απάντησε σε κανένα. 

Παρέθεσε ένα κατάλογο με τα προγράμματα για τις επιχειρήσεις που τρέχει η Περιφέρεια ύψους 30 -40 εκατομμυρίων ,  αλλά για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να πάρει τα 150 εκατομμύρια , ζεστό χρήμα που θα πέσει στην αγορά, που πήραν οι άλλες περιφέρειες, δεν είπε κουβέντα. 

Το μόνο που μπόρεσε να πει είναι ότι δεν γνωρίζουμε τα προγράμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

Λες και η κουβέντα και η επερώτηση ήταν για τα προγράμματα των λίγων εκατομμύριων που τρέχει η Περιφέρεια , και όχι για τα προγράμματα των πολλών εκατομμυρίων  της Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας που  φάνηκε ότι  αγνοεί .

Εμείς  τον  καλούμε  και  πάλι ,να πράξει ότι έπραξαν οι συνάδελφοι του Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Κ. Μακεδονία,  για να στηριχτούν οι  εργαζόμενοι,  οι ελεύθεροι επαγγελματίες  ,οι   πολύ μικρές και οι  μικρές επιχειρήσεις   της Πελοποννήσου που έχουν πληγεί απ την επιδημία του κορονοϊού 

Τονίζουμε   ότι εφόσον δεν ληφθεί απ την περιφερειακή αρχή   στο αμέσως προσεχές διάστημα , καμιά πρωτοβουλία διεκδίκησης των τεραστίων κονδυλίων ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων , θα επανέλθουμε .

Αρνούμαστε να δεχτούμε   η Περιφέρεια Πελοποννήσου να γίνει ο φτωχός συγγενής και η τελευταία τρύπα του ζουρνά των Περιφερειών είτε από την  αδράνεια είτε από  την υποχωρητικότητα  του κ Νίκα  .

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ