Περιοδεία Αραχωβίτη στην Ελαφόνησο

0
301

Την Δευτέρα 13 Ιουλίου, κλιμάκιο του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Λακωνίας μαζί με τον βουλευτή Λακωνίας, Σταύρο Αραχωβίτη συναντήθηκε με την δήμαρχο Ελαφονήσου κ. Έφη Λιάρου, τους αντιδημάρχους κ. Χρύσα Κοντραφούρη και τον κ. Αντώνη Αρώνη, την δημοτική σύμβουλο κ. Κατερίνα Μέντη και συζήτησαν για τις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, τα νέα προβλήματα που ανέκυψαν, καθώς και τις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Ελαφονήσου το επόμενο διάστημα.

Άκουσαν με προσοχή τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που έχει ο Δήμος και συγκεκριμένα την τακτοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και την εξομοίωση της χερσαίας ζώνης, το βιολογικό καθαρισμό και το θέμα των απορριμμάτων ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα με τον δρόμο προς τον υποσταθμό που ενώ έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το 2018 δεν έχει εκτελεστεί το έργο.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τα καταστήματα της περιοχής και συζήτησαν με τους εργαζομένους, τους καταστηματάρχες και τους πολίτες για την ανάγκη άμεσων, εμπροσθοβαρών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού. Επίσης, συνομίλησαν με ψαράδες του νησιού για τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση παρά τις εξαγγελίες.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με το  καθιερωμένο καφεδάκι με φίλους και συντρόφους στο νησί της Λακωνίας!