Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε τους Θεσσαλούς αγρότες

0
471

Άκρως αποκαλυπτική ήταν η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, αναφορικά με τη συμπεριφορά που επεφύλαξε στους πληττόμενους αγρότες της περιοχής.

Μια συμπεριφορά υποτιμητική, προσβλητική και απαράδεκτη, απέναντι στους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας και κυρίως σε αυτούς που είδαν το βιός τους να καταστρέφεται από τον «Ιανό», μέσα σε λίγες ώρες, αφού τους επέτρεψε – άκουσον, άκουσον – να τον συναντήσουν για μόλις τρία (3) λεπτά.

Τόση είναι η αξία που προσδίδει ο κ. Μητσοτάκης στους Θεσσαλούς αγρότες, ο οποίος με την απαξιωτική του συμπεριφορά και στάση, αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο, που είναι εχθρικό και ξένο προς τους αγρότες.

Κυρίως όμως αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε του Θεσσαλούς πληττόμενους αγρότες, αφού τους είχε υποσχεθεί – από τον Σεπτέμβριο – ότι οι αποζημιώσεις θα ήταν γενναίες και κυρίως στο 100% των ζημιών και η εξαπάτηση έγκειται στο γεγονός, ότι τελικά στην πράξη, ούτε γενναίες ήταν, ούτε στο 100% αλλά απεναντίας, τώρα γίνεται συμψηφισμός και παρακρατούνται ποσά αποζημιώσεων.

Πέραν των παραπάνω, αυτό που κατάφερε η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, είναι να δημιουργήσει πληττόμενους αγρότες πολλαπλών ταχυτήτων αλλά κυρίως να διχάσει τον αγροτικό κόσμο, αφού:

  • Άλλοι έλαβαν προκαταβολή 100 ευρώ το στρέμμα, βάση των περιοχών που συμπεριέλαβαν οι δορυφορικές φωτογραφίες του «Κοπέρνικου»
  • Άλλοι μέσα στις ίδιες περιοχές με διαφορετικές ζημιές πήραν την ίδια προκαταβολή
  • Άλλοι δεν έλαβαν καθόλου προκαταβολή, επειδή δεν ήταν μέσα στις δορυφορικές φωτογραφίες παρότι είχαν υποστεί την ίδια ακριβώς ζημιά με τις περιοχές του «Κοπέρνικου»
  • Άλλοι που είχαν ζημιές και σε χωράφια, εκτός των περιοχών «Κοπέρνικου»,  είδαν να συμψηφίζονται οι αποζημιώσεις με την προκαταβολή που έλαβαν πρόσφατα και να τους παρακρατούνται ποσά με την εξόφληση, ενώ ανέμεναν ότι θα λάβουν επιπρόσθετα ποσά
  • Άλλοι που δεν έχουν άλλα χωράφια εκτός «Κοπέρνικου» και ο οποίοι έλαβαν την προκαταβολή των 100 ευρώ, δεν τους παρακρατήθηκαν ποσά

Κοινώς ένας μύλος, και όλο αυτό με τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος να μην ξεχνάμε, υπόσχονταν την καταβολή 90 εκατ. ευρώ αλλά στην πράξη χορηγήθηκαν μόλις 42,6 εκατ. ευρώ.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε τις φοβίες μας αναφορικά με τις πολυπόθητες αποζημιώσεις για τον αγροτικό εξοπλισμό και το έγγειο κεφάλαιο, αν αναλογιστούμε την αποτυχημένη διαχείριση των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ.    

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας