Νεοκλής Κρητικός: “Δίκαια δράσας συμμάχους ἕξεις θεούς

0
481


Επιστολή του βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικού προς τους συμπολίτες του για τη δικαίωσή του από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,
Νιώθω επιτακτική την ανάγκη και πιστεύω ότι είναι ηθικά επιβεβλημένο, να σας ενημερώσω ότι η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, ήταν πανηγυρικά αθωωτική για το πρόσωπό μου και κόλαφος για τους διώκτες μου.
Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, ενημερώνω ότι όταν ανακοίνωσα την απόφασή μου να ασχοληθώ με την πολιτική, κάποιοι ενοχλήθηκαν (το “γιατί” το αφήνω στην κρίση σας) κι άρχισαν να με διώκουν συστηματικά κι ανελέητα. Το μοναδικό τους επιχείρημα ήταν ότι δεν είχα (άκουσον -άκουσον) το δικαίωμα του εκλέγεσθαι! Το δικαστήριο με αθώωσε πανηγυρικά και μου επέτρεψε να δοκιμαστώ στον πολιτικό στίβο.
Η αγάπη σας, η εκτίμησή σας και η εμπιστοσύνη σας με έστειλαν στα κοινοβουλευτικά έδρανα κι αυτό θύμωσε ακόμα περισσότερο τους διώκτες μου, που δεν δίστασαν να φτάσουν μέχρι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!
Αλλά κι εκεί, οι κατηγορίες αποδομήθηκαν, τα επιχειρήματα αποδείχτηκαν έωλα. Η σκευωρία και τα ψεύδη κατέρρευσαν παταγωδώς!
Το δίκαιο και η νομιμότητα επικράτησαν απέναντι στο άδικο και τις σκοπιμότητες.
Δεν σας κρύβω ότι νιώθω ηθική δικαίωση και ικανοποίηση, βαθύτατη συγκίνηση και μεγάλη ανακούφιση!
Ευχαριστώ πολύ τους δικηγόρους μου κ. Χρήστο Πλειώτα, κ. Σπύρο Φλογαΐτη, κ. Σιούτη Γλυκερία και κ. Θεόδωρο Μαντά για τον αγώνα τους, μα περισσότερο ευχαριστώ εσάς! Το γεγονός ότι δεν βυθίστηκα μετά τα τόσα αλλεπάλληλα, ύπουλα, αήθη κι άδικα χτυπήματα, το οφείλω κατά κύριο λόγο στην αγάπη σας και τη στήριξή σας, που όλον αυτόν τον καιρό ήταν συγκινητική! Δηλώνω ευγνώμων!
Τώρα, απερίσπαστα πλέον, θα συνεχίσω να κάνω αυτό για το οποίο με εκλέξατε, αυτό για το οποίο αποφάσισα να κατέβω στην πολιτική αρένα: να βοηθώ τους συνανθρώπους μου και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας, με γνώμονα το δίκαιο, την εντιμότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!
Σ’ αυτούς που επεδίωξαν την ψυχολογική μου εξουθένωση, την οικονομική μου εξόντωση και τον πολιτικό μου αφανισμό, ας προσέξουν τα λόγια του Νομπελίστα μας Γιώργου Σεφέρη: “Είτε βραδιάζει είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί.” και του αρχαίου Έλληνα συγγραφέα Μενάνδρου: “Δίκαια δράσας συμμάχους ἕξεις θεούς”.
Προχωράμε με οδηγό το καλό της Λακωνία μας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη!
Με εκτίμηση,

                ΝΕΟΚΛΗΣ Δ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ
                        Βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ