Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της Πολιούχου των Μολάων Αγίας Παρασκευής

0
552

Τη μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής τίμησε την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 η Εκκλησία μας και στην Ιερά Μητρόπολή μας η κωμόπολη των Μολάων εόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και πάνδημη συμμετοχή την Πολιούχο της.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε, στον φερώνυμο Ιερό Ναό, ο Μέγας Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Ιερής Εικόνας της Αγίας στον Καθεδρικό Ναό Γεννήσεως του Χριστού, μόνο με τη συνοδεία του Ιερού Κλήρου και των ιεροψαλτών, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για την διασπορά του κορωνοϊού.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον πάντα μεστό νοημάτων λόγο του αναφέρθηκε στην τιμώμενη Αγία. Με αφορμή μάλιστα το γεγονός ότι η Αγία Παρασκευή θεωρείται προστάτιδα των ματιών και για το λόγο αυτό οι εικόνες της κοσμούνται με πολλά τάματα πιστών, εξήγησε τη σημασία των ταμάτων για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της παραμονής εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στο φερώνυμο παρεκκλήσιο της Σκάλας, την οποίας προστάτιδα είναι επίσης η Αγία Παρασκευή.

(φώτο: Κώστας Μαυρομιχάλης)