Μέτρα στήριξης στις πληγείσες περιοχές Δυτικής Αιγιάλειας

0
254
е񪡣霠󴧭 𥱩﷞ ˡ찟񧠁�򬠓ܢ⡴1 ɯ��21. (EUROKINISSI)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και των συναδέλφων αγροτών –κτηνοτρόφων στις πληγείσες, από την πυρκαγιά, περιοχές της Δυτικής Αιγιάλειας και συγκεκριμένα τα χώρια Ζήρια, Λαμπίρι, Καμάρες.
Αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου βρέθηκε σήμερα στην περιοχή, όπου υπάρχουν σοβαρές και ολοκληρωτικές καταστροφές σε ελαιόδεντρα, αμπέλια, υποδομές, μηχανολογικό εξοπλισμό, αποθηκευτικούς χώρους και οικίες.
Για μια ακόμα φορά αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες των Ελληνικών κυβερνήσεων που διατηρούν χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, τον αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έχουν διαχωρίσει, χωρίς επιστημονική κρίση, την πρόληψη από την καταστολή των δασικών πυρκαγιών. Για άλλη μια φορά φάνηκε η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας του λαού και του φυσικού πλούτου.
Καλούμε τον λαό της Αιγιάλειας να οργανώσει την πάλη του, να είναι σε ετοιμότητα και να επαγρυπνεί, να αγωνίζεται και να διεκδικεί μέσα από τους μαζικούς φορείς, σωματεία και συλλόγους, καθώς σήμερα υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και η επιστημονική γνώση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και όλων των φυσικών καταστροφών.
Την Τετάρτη το βράδυ στις 8μμ ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου θα βρίσκεται στη Ζήρια στο πλευρό των πληγέντων, σε συζήτηση-σύσκεψη με τους κατοίκους για να προτείνουμε λύσεις για την επόμενη μέρα.
Καλούμε το λαό της περιοχής μας να απαιτήσει:
Πλήρη και άμεση καταγραφή των πληγέντων, όλων των ζημιών σε κατοικίες, αγροκτήματα, πάγιες εγκαταστάσεις σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.
Πλήρη αποζημίωση των περιουσιών στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς καμία καθυστέρηση. Άμεσα εκτατό βοήθημα στους πληγέντες.
Να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας αλλά και του συστήματος Υγείας για την κάλυψη συνθηκών κρίσης και από πυρκαγιές.
Να καταργηθούν οι αντιδραστικοί νόμοι που παραδίδουν τη γη και τις δασικές εκτάσεις ως φιλέτα στην επιχειρηματική δράση.
Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών με κατάργηση του αντιεπιστημονικού διαχωρισμού της πρόληψης από κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΟ 1-8-2021