Λύσεις στα προβλήματα των αγροτών υποσχέθηκε ο Γεωργαντάς από την Ιεράπετρα

0
280

Γεωργαντας από Ιεραπετρα: Ενίσχυση, θεσμικές παρεμβάσεις και λυσεις στα προβλήματα σε όλο το φάσμα του αγροδιατροφικού τομέα
Με μια συνάντηση διαρκείας τριών ωρών στην Ιεράπετρα, με εκπροσώπους αγροτών, έκλεισε η επίσκεψη του ΥΠΑΑΤ κ. Γιώργου Γεωργαντά στο νόμο Λασιθίου.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γ. Πλακιώτικη, του ΓΓ κ. Δ. Παπαγιαννίδη και του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκη, έγινε εξαντλητική συζήτηση σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα με πάνω από 40 εκπροσώπους φορέων του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής.
Αντικείμενα της συνάντησης ήταν όλο το πλαίσιο και οι πτυχές της Αγροτικής πολιτικής, καθώς και τα αρδευτικά και επενδυτικά αναπτυξιακά έργα στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα θεσμικά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των θερμοκηπίων, στην αλιεία και στη μελισσοκομία, καθώς και το ενεργειακό κόστος παραγωγής για γεωργούς και κτηνοτρόφους.
Ο ΥΠΑΑΤ ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο και τη διυπουργική επιτροπή για τη στήριξη του εισοδήματος των Αγροτών, ενώ παράλληλα εξειδίκευσε τις δράσεις ανά κλάδο, δίνοντας απαντήσεις σε επιμέρους θέματα και συζητώντας προτάσεις που κατατέθηκαν για ακανθώδη ζητήματα που απασχολούν το σημαντικότερο νοτιοανατολικό παραγωγικό άκρο της Ευρώπης στον αγροδιατροφικό τομέα.
Ο κ. Παπαγιαννιδης ανέλυσε με λεπτομέρειες το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» και τα Σχέδια ΣΔΙΤ που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή και τα οποία θα αλλάξουν, όπως ειπώθηκε από τον υπουργό κ. Πλακιώτικη, τον τόπο, την προοπτική και την παραγωγή του στο άμεσο μέλλον.
Ο ΥΠΑΑΤ διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξη ,τόσο στην κατεύθυνση της οικονομικής ενίσχυσης, όσο παράλληλα και σε αυτή των θεσμικών αναγκαίων παρεμβάσεων που θα προσφέρουν σημαντικές λύσεις σε λειτουργικά και αναπτυξιακά προβλήματα και εμπόδια.
Η λειτουργία των ΤΟΕΒ και οι δυσκολίες λειτουργίας. λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, ήταν. επίσης, ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο της συζήτησης για το οποίο συμφωνήθηκαν περαιτέρω δράσεις και διερεύνηση λύσεων.
Πριν τη συνάντηση στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας, ο ΥΠΑΑΤ κ. Γ. Γεωργαντάς, μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού συνεταιρισμού “Κάμιρος”, καθώς και θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της περιοχής.