“Κύριε Νίκα όλοι οι δρόμοι δεν οδηγούν στην Καλαμάτα”

0
293

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παπαδιάνικα 18/2/2021

Και να θέλεις να αγιάσεις, δε σε  αφήνουν…

Αυτή η λαϊκή ρήση μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας δημοσίευση στην κεντρική σελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την προβολή της Περιφέρειας σε θεματικές τουριστικές ιστοσελίδες.
Συγκεκριμένα η δημοσίευση αναφέρεται σε εκτεταμένο αφιέρωμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία παρουσιάζει ως την “ομορφότερη ενδοχώρα του χειμώνα” στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα news247.gr, στην ενότητα “Η δική μας Ελλάδα”.

Κατ΄αρχήν η Περιφέρεια πληρώνει χρήματα για διαφημιστική προβολή χειμερινών προορισμών ετεροχρονισμένα, στο τέλος του Χειμώνα, στις 15 Φεβρουαρίου όταν άλλες Περιφέρειες σχεδιάζουν την πολιτική τους για την καλοκαιρινή σεζόν.

Εν συνεχεία, πιο λογικό σε ένα άρθρο με χειμερινούς προορισμούς, της Πελοποννήσου εν προκειμένω, να περιμένει κανείς να δει χιονοδρομικά κέντρα, ορεινά χωριά, προορισμούς με πολιτιστικό ενδιαφέρον που έλκουν τουρίστες όλες τις εποχές του χρόνου όπως το Ναύπλιο, ο Μυστράς, η Μονεμβασιά, η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, η Μάνη και ΚΥΡΙΩΣ να περιμένει να δει προορισμούς από ΟΛΗ την Πελοπόννησο!!

Φευ!!

Το 70%του άρθρου παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια την Καλαμάτα, τους δρόμους της, τις πλατείες, τη νυχτερινή διασκέδαση και τα μαγαζιά!
Το 20% περιοχές από την υπόλοιπη Μεσσηνία αλλά όχι αντιπροσωπευτικές και γίνεται και αναφορά σε είδη διατροφής και προϊόντα που χαρακτηρίζονται όλα Μεσσηνιακά, η Γουρνοπούλα, το παστό, το σύγκλινο, οι δίπλες, τα λαλάγγια κλπ…ΟΛΑ προϊόντα Μεσσηνίας!!

Στη Μάνη μάλλον φημίζονται για το σούσι τους….!!!

Το 10% του άρθρου αναφέρεται συνοπτικά στη Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Μαίναλο δηλαδή στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς της Αρκαδίας και τέλος λίγο από Νεμέα και οινοποιεία.
Ούτε λόγος για πραγματικά χειμερινούς προορισμούς όπως Ζήρεια, Τρίκαλα Κορινθίας και ορεινή Κορινθία!
Και το κερασάκι στην τούρτα…

Λακωνία και Αργολίδα εντελώς απούσες από το αφιέρωμα !!!
Ούτε Μονεμβασιά, ούτε Ναύπλιο …από τους πιο γνωστούς all year προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Για τους υπεύθυνους της Τουριστικής Πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ένα είναι προφανές:
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα!

Άραγε έχουν γνώση και είναι σύμφωνοι οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη εκτός Μεσσηνίας για την πολιτική διακρίσεων και στον Τουρισμό;
Ως Περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας αντιλαμβάνομαι αυτό που γίνεται ως μια τεράστια πρόκληση η οποία δε μπορεί να μείνει αναπάντητη.
Θεωρώ πλέον ότι εκτός από προφανή ανικανότητα και άγνοια χειρισμού του συγκεκριμένου αντικειμένου, του Τουρισμού, υπάρχει και σκοπιμότητα.
Φυσικά θα βρίσκομαι απέναντι σε οποιονδήποτε και ο,τιδήποτε υπονομεύει τα συμφέροντα της Λακωνίας και των πολιτών της.

ΥΓ: Αν η Τουριστική Πολιτική της Περιφέρειας χαράσσεται σε φημισμένα Cocktail Bar- Restaurants του Κολωνακίου, ας εμπλουτίσουν τουλάχιστον με την παρουσία τους και μερικοί εκτός Μεσσηνίας τις ομάδες που συναντούν εκεί ΜΜΕ της Αθήνας με έξοδα της Περιφέρειας.