Κυβερνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

0
338

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα θα παρουσιάσουν τις κυβερνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, στις 19:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Α.Ε. η Προέδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό.
Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν:
– ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Δήμαρχος Περιστερίου
– ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης – Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας
Τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής και Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων θα παρουσιάσουν:
– Σοφία Κυριάκου, Τμηματάρχης Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
– Ευγενία Τζώρτζη, Διευθύντρια Ιδιαίτερου Γραφείου Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις προκλήσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στην οποία θα συμμετέχουν :
– Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α ́ Θεσσαλονίκης, συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης
– Η Μαρία-Ανδριανή Κωστοπούλου, Β ́ Αντιπρόεδρος της Ομάδας εμπειρογνωμόνων για τη δράση κατά της βίας εναντίον των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (GREVIO)
– Ο Γεώργιος Πέτρος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά – Εισαγγελέας ανηλίκων και ενδοοικογενειακής βίας
– Ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς και η ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου.
Την εκδήλωση θα καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ, ενώ θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ιστοσελίδα www.ertnews.gr.
Θα υπάρχει μετάφραση στη νοηματική.