Κρητικός : Οργή προκαλεί η απόφαση για μετατροπή της Αγία Σοφίας σε τζαμί.

0
560

Οργή, αγανάκτηση και τον διεθνή αποτροπιασμό προκαλεί η απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. 

Η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της Ορθοδοξίας κι ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου. Η αλλοίωση του χαρακτήρα της αποτελεί βεβήλωση και ύβρι! Για μας τους Έλληνες έχει όχι μόνο συναισθηματική αξία αλλά και ιστορική! 

Είναι επίσης μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα! Ανήκει σ΄όλη την ανθρωπότητα! Έχει ενταχθεί από το 1985 στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς  της UNESCΟ.

Γι’ αυτό άλλωστε αντέδρασε η πλειονότητα της διεθνούς κοινότητας. Αυτή η βέβηλη εξέλιξη πυροδότησε τη διεθνή κατακραυγή.

Ελπίζω κι εύχομαι τόσο οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί όσο κι οι διεθνείς, να κινητοποιηθούν και να καλέσουν την Τουρκία να σεβαστεί την Ιστορία αλλά και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Διότι με αυτή την απόφαση δεν προσβάλλεται μόνο η χριστιανοσύνη κι η ορθοδοξία, αλλά ο κάθε ελεύθερος άνθρωπος όπου κι αν ζει,  ό,τι κι αν πρεσβεύει!

Η ελληνική κυβέρνηση ήδη καταδίκασε το απαράδεκτο γεγονός και προανήγγειλε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό μας, την ταυτότητά μας, την ιστορία μας, γιατί όπως είπε και ο μεγάλος μας ποιητής Σεφέρης ” σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν, είναι σαν να σβήνεις κι ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.”

                                                                                       Με εκτίμηση,

                                                                  Κρητικός Νεοκλής

                                                         Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

         Νομού Λακωνίας