Κρητικός: Να μπει η Λακωνία στις πληροφοριακές πινακίδες των αυτοκινητοδρόμων

0
450

Παρέμβαση για την αναγραφή της Σπάρτης και άλλων σημαντικών πόλεων της Λακωνίας στις πινακίδες των αυτοκινητοδρόμων «Ολυμπία Οδός» και «Μορέας»

Ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός μετά από επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας σχετικά με την ελλιπή αναγραφή της Σπάρτης και άλλων σημαντικών προορισμών της Λακωνίας, στις πληροφοριακές πινακίδες των αυτοκινητοδρόμων «Ολυμπία Οδός» και «Μορέας» κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία παρουσιάζει την υφιστάμενη κατάσταση, δηλαδή την ελλιπή αναγραφή της Σπάρτης στις πινακίδες, ως προορισμό, γεγονός που προξενεί εντύπωση, καθώς η Σπάρτη, και η Λακωνία εν γένει, αποτελεί ένα ιστορικό τόπο, φορτισμένο με χιλιάδων χρόνων Ιστορία, όπως επίσης και έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό για δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Στο τέλος, δε, η Ομοσπονδία παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διόρθωση αυτής της αδικίας, ήτοι την αναγραφή του ονόματος της Σπάρτης σε συγκεκριμένα σημεία των αυτοκινητοδρόμων και την αναγραφή κι άλλων σημαντικών προορισμών της Λακωνίας, όπως το Γύθειο, ο Μυστράς και η Μονεμβάσια, στις εξόδους του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» προς τη Λακωνία.

Ο κ.Κρητικός παρακαλεί με την Αναφορά του τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να διορθωθεί η εμφανής αυτή αδικία εις βάρος της Λακωνίας.