Κρητικός: Ερώτηση και στη Βουλή, για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα,κυρίως στη Μάνη

0
586

ΦΑΚΕΛΟ με προτάσεις και σχετική ΕΡΩΤΗΣΗ για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που ‘σέρνεται’ για χρόνια, ιδιαίτερα στη Μάνη, κατέθεσα την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή και απευθύνεται προς τον  κ. Μάκη Βορίδη  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Παραθέτω απόσπασμα

“………….

Είναι γεγονός πως η υπάρχουσα νομοθεσία, θεωρητικά καλύπτει πολλές από τις παραπάνω παραμέτρους, αλλά αφενός είναι αρκετά πολύπλοκη και αφετέρου οι Δήμοι στους οποίους έχουν εκχωρηθεί οι σχετικές αρμοδιότητες, δεν διαθέτουν ούτε την υποδομή, αλλά ούτε και την κατάλληλη στελέχωση για να εφαρμόσουν πολύπλοκες και δαιδαλώδεις διαδικασίες, οι οποίες πολλές φορές καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Αυτός πιστεύουμε πως είναι και ο λόγος που το πρόβλημα σέρνεται εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, παρόλο που συνεχώς συμπληρώνονται και τροποποιούνται νόμοι και διατάξεις.

Απόδειξη όλων των παραπάνω, είναι οι συνεχείς προσπάθειες ρύθμισης της νομοθεσίας, οι συνεχείς ερωτήσεις-παρεμβάσεις-τροπολογίες στη Βουλή τα τελευταία χρόνια, τα συνεχιζόμενα ατυχήματα, οι καταστροφές των περιουσιών, καθώς και ο βασανισμός αυτών των ζώων τα οποία αρκετές φορές υποσιτίζονται. Επιπλέον απόδειξη αποτελεί και η αδυναμία των Δήμων να εφαρμόσουν την μέχρι τώρα νομοθετημένη διαδικασία.

Έχει πια καταστεί φανερό, πως χρειάζεται μια πιο απλή, ολοκληρωμένη και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και προς τούτο υπάρχουν κατά καιρούς προτάσεις που έχουν κατατεθεί“. 

  Συμπληρωματικά κατέθεσα στο υπουργείο φάκελο, στον οποίο αφενός τεκμηριώνεται το πρόβλημα και αφετέρου προτείνονται συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες πιστεύω θα βοηθήσουν στη λύση του ακανθώδους αυτού ζητήματος.  

Σας ευχαριστώ.

                                                                                         Νεοκλής Δ. Κρητικός

                                                                                   Βουλευτής Λακωνίας,

Νέα Δημοκρατία