ΚΚΕ: Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα

0
47

«Με τις δηλώσεις του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός εμμέσως ομολόγησε ότι τα μέτρα για το ρεύμα, που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση μετά τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, αποδείχθηκαν ανεπαρκέστατα στη μείωση του κόστους παραγωγής. Ταυτόχρονα, υποκρίθηκε ότι τώρα ανακάλυψε πως στην παραγωγή τροφίμων και αγροεφοδίων τις τιμές εκτινάσσουν μια χούφτα μονοπώλια!»

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε σχόλιο, που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την για την επίσκεψη και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, την προηγούμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Συνεχίζοντας αναφέρονται τα εξής: «Τα αιτήματα των αγροτών είναι γνωστά και δίκαια. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, να εξοφληθούν επιτέλους οι επιδοτήσεις χωρίς τις περικοπές της νέας ΚΑΠ. Έτσι μόνο μπορεί να υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής, να δοθούν ανάσες επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες και να μειωθούν οι τιμές στο ράφι για τα λαϊκά νοικοκυριά».