Καλλιτεχνική Δημιουργία του καλλιτέχνη Same84 στο κτηριακό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου – 2ου ΓΕΛ Σπάρτης

0
484

            Ο γνωστός καλλιτέχνης Same84 βρέθηκε το Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, στους χώρους του συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης – 2ου ΓΕΛ Σπάρτης, για να φιλοτεχνήσει ένα ακόμα έργο του, αυτή τη φορά αφιερωμένο στη γυναίκα – σύμβολο που κρύβεται πίσω από την πόλη μας, είτε αυτή είναι η μυθική Ωραία Ελένη είτε η ίδια η προσωποποίηση της πόλης μας. Η φιλοτέχνηση του συγκεκριμένου έργου, που είναι ορατό από όλους όσους κινούνται στον κυκλικό κόμβο στη νότια είσοδο της πόλης της Σπάρτης, εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας ταξιδιωτικής σειράς ντοκιμαντέρ της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΡΤ με τίτλο «Tagging all Greece by Same84». Πρόκειται για μία σειρά ντοκιμαντέρ στην οποία ο γνωστός καλλιτέχνης επισκέπτεται διάφορους τόπους της πατρίδας μας όπου επιχειρεί να αναδείξει, μέσω της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, ένα σύμβολο που καθορίζει καθέναν από τους τόπους αυτούς, συμβάλλοντας παράλληλα και στην τουριστική προβολή του.

Η παρουσία του γνωστού καλλιτέχνη στη πόλη μας και η διακόσμηση ενός εκ των σχολικών συγκροτημάτων της αποτελεί εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε με ενθάρρυνση του κ. Πέτρου Δούκα, Δημάρχου Σπάρτης, και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Αγάπιου Οικονομίδη, Δ/ντη της ΔΔΕ Λακωνίας, και των κ.κ. Γεωργίου Παπαδάκου και Κωνσταντίνου Γιαννουλέα, Διευθυντών του 2ου ΓΕΛ και 2ου Γυμνασίου Σπάρτης αντίστοιχα. Η ΔΔΕ Λακωνίας υπήρξε εξαρχής πρόθυμος αρωγός αυτής της προσπάθειας, καθώς πρόκειται για μία κίνηση που όχι μόνο συμβάλλει στην περαιτέρω προβολή της πόλης μας, αλλά επιπλέον συντελεί και στην ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση των σχολικών υποδομών ενός εμβληματικού σχολικού συγκροτήματος της Σπάρτης. 

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς την κ. Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου, Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Σπάρτης, και το προσωπικό του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης για την πρωτοβουλία αυτή, αλλά και στους Αντιδημάρχους κ. Δημήτριο Καπονικολό και Χρήστο Κανακάκο, που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίησή της. Ευχαριστίες, ακόμα, εκφράζονται προς τους κ. κ. Κωνσταντίνο Γιαννουλέα και Γεώργιο Παπαδάκο, που δέχθηκαν την πρόταση του Τμήματος Τουρισμού, και συνεργάστηκαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σπάρτης.