Η Τρίπολη τίμησε την 199η επέτειο της κατάληψής της από τους επαναστατημένους Ελληνες, τον Σεπτέμβριο του 1821

0
1090

Στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Τρίπολη για την 199η επέτειο κατάληψης της πόλης από τους επαναστατημένους Ελληνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, παρευρέθηκε το πρωί σήμερα Κυριακή 27 του μήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Οι σημερινές εκδηλώσεις, με τις οποίες κορυφώνεται ο τριήμερος φετινός εορτασμός της επετείου -και στις οποίες παρέστη και ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος- ξεκίνησαν με δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη φιλόλογο Αγγελική Κωστάκη και στη συνέχεια οι επίσημοι και οι Αρχές μετέβησαν στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφανιών.

Παρόντες μεταξύ άλλων στις σημερινές εκδηλώσεις ήταν επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο βουλευτής Γιώργος Παπαηλιού, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, οργανώσεων και συλλόγων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στις 8 το βράδυ , στην πλατεία Αρεως, με την μουσική παράσταση “Ο Θοδωρής του ’21” και καύση πυροτεχνημάτων.