Η Πελοπόννησος στην ΔΕΘ, ως προάγγελος των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821

0
565

“Η Πελοπόννησος, ως κοιτίδα της έναρξης του απελευθερωτικού μας αγώνα, επιθυμούμε να αποτελέσει τον προάγγελο των εορτασμών, με το μήνυμα να εκπέμπεται από τη Μακεδονία και με φορέα, μέσα από την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Αυτό τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην εξαιρετικά εγκάρδια επιστολή που απέστειλε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO Α.Ε. Αναστάσιος Τζήκας.

Οπως έχει δηλώσει πριν λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετάσχει στην φετινή 65η ΔΕΘ με κεντρικό περίπτερο, το οποίο θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη των εκδηλώσεων για την εν λόγω επέτειο, οι οποίες θα κορυφωθούν τον επόμενο χρόνο.

“Η Πελοπόννησος αποτέλεσε την μήτρα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των ξεσηκωμένων Ελλήνων και αυτό θα δηλώνει το περίπτερο της Περιφέρειας στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ένα περίπτερο – μουσείο που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες της ΔΕΘ στον χρόνο, στους αγώνες και στην ιστορία” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, σχολιάζοντας την επιστολή του προέδρου της ΔΕΘ – HELEXPO Α.Ε.

Την εν λόγω επιστολή μπορείτε να δείτε εδώ:

Επιστολή