Ημερίδα για το φράγμα της Κελεφίνας

0
873

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ πρ. ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΟΥΝΤΟΣ

(Ινστιτούτο Σπαρτης, κοινότητες Πρ. Δήμου Οινούντος,

Συλλογικοί  φορείς πρ Δήμου Οινούντος)                                         

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 2 Οκτωβρίου 2020, στις 7:30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Λακωνίας,  θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης, των Κοινοτήτων και των συλλογικών φορέων  του πρώην Δήμου Οινούντος, ενημερωτική Ημερίδα  με θέμα:

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΚΕΛΕΦΙΝΑΣ:

     Η εξέλιξη του έργου και η διαχείριση του

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί και θα παρευρεθούν οι Βουλευτές του Νομού , ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την παρακολούθηση του Φράγματος Κελεφίνας, ο Δήμος Σπάρτης και οι Πρόεδροι Κοινοτήτων των πρώην Δήμων Οινούντος, Σπαρτιατών και Θεραπνών.

Λόγω του κορωνοϊού στην Ημερίδα μπορούν να συμμετέχουν στον χώρο του Διοικητηρίου , όπου θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική συζήτηση μόνον 50 άτομα κατ’ ανώτατο όριοκαι γι’ αυτό η είσοδος επιτρέπεται μόνον σε όσους θα διαθέτουν πρόσκληση.

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής Ημερίδας περιέχει παρουσίαση της εξέλιξης του έργου από την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Σπάρτης, κ. Αναστασία Κανελλοπούλου, παρουσίαση των προτάσεων της ομάδας Πρωτοβουλίας για την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου αποθέματος του Φράγματος   από τον κ. Σταύρο Καλαβρυτινό, υδρογεωλόγο, Σύμβουλο των  ενδιαφερομένων περιοχών, παρουσίαση των αιτημάτων των κοινοτήτων του πρ Δήμου Οινούντος από τον Πρόεδρο της κοινότητας Βρεσθένων , κ. Γιάννη Δημαρά, παρουσίαση της πορείας του έργου και των μελετών που αφορούν στα δίκτυα και στην διαχείριση των υδάτων από τον αρμόδιο για τα θέματα των φραγμάτων Αντιπεριφερειάρχη, κ. Νίκωνα Τζινιέρη.

Η Ημερίδα θα κλείσει με τις τοποθετήσεις των Βουλευτών Λακωνίας, του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, του Δήμου Σπάρτης και Προέδρων των ενδιαφερομένων περιοχών .

Τα συμπεράσματα της Ημερίδας θα προωθηθούν στον αρμόδιο Υφυπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Σκρέκα

Για την ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Αναστασία Κανελλοπούλου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Σπάρτης

Γιάννης Δημαράς , Πρόεδρος Κοινότητας Βρεσθένων

Σταύρος Καλαβρυτινός, υδρογεωλόγος, Σύμβουλος των ενδιαφερομένων