Ερώτηση Βελόπουλου για το Κ.Υ Βλαχιώτη

0
734

Κύριε Υπουργέ,

Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της ανωτέρω περιοχής, το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη εξαιρείται από τις τρίμηνες προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωση Κινητών Ομάδων Ειδικού Σκοπού, στο πλαίσιο που αφορά στην δημιουργία «δικτύου νοσηλευτών» για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και παροχή νοσηλευτικής βοήθειας κατ΄ οίκoν στα ύποπτα κρούσματα νόσησης από κορωνοϊό, στην περιοχή δικαιοδοσίας του. Δεν είναι η πρώτη φορά, που το Κ.Υ Βλαχιώτη δεν ήταν στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και η παράλειψη αυτή είναι διαχρονική.

Το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας. Λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως και μαζί με τα έξι (6) Περιφερειακά Ιατρεία και το ένα (1) Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Γερακίου, εξυπηρετεί 29 πρώην δήμους και χωριά, καλύπτοντας την ευρύτερη περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου Ευρώτα, που αριθμεί περίπου 25.000 δημότες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να στελεχώσετε το ως άνω Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο σε αριθμό και ειδικότητες έκτακτο προσωπικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και να προβείτε στην ταυτόχρονη αγορά μηχανήματος ανίχνευσης και διαγνωστικών τεστ προς χρήση από το ως άνω Κέντρο Υγείας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ