Επίσκεψη μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Σκάλας στο Δημαρχείο Ευρώτα

0
286

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 1ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΚΑΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΥΡΩΤΑ

Με καλαθάκια γεμάτα λουλούδια, αυγά και γλυκίσματα, οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Σκάλας, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 15 Απριλίου το Δημαρχείο Ευρώτα, για να τα … ψάλλουν!
Τιμώντας το έθιμο της «πρώτης Λαμπρής», δηλαδή της έγερσης του Λαζάρου, οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Σκάλας τραγούδησαν στον Δήμαρχο, κ. Δήμο Βέρδο και στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Ευρώτα, τα «λαζαράκια».
Ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί υπάλληλοι, κέρασαν τα παιδιά γλυκίσματα, εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές τους για καλή Ανάσταση. Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Βέρδος:
«Τη μέρα αυτή την έχει περιβάλει ο λαός μας με όμορφα έθιμα. Τα έθιμα αυτά έχουν ξεχωριστή θέση την περίοδο της Σαρακοστής, της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, κρατώντας τις παραδόσεις της Ελλάδας μας ζωντανές. Γι’ αυτό είναι όμορφο να τα αναβιώνουμε μαζί με τα παιδιά μας και να μην τα αφήσουμε να λησμονηθούν με το πέρασμα των χρόνων.
Είναι ένας τρόπος και εμείς οι μεγάλοι να ζήσουμε εντονότερα το νόημα των ημερών αυτών και τα παιδιά μας μέσα από τα κάλαντα, τις συζητήσεις και τις κατασκευές να τα γνωρίσουν καλύτερα να τα αγαπήσουν και να τα μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!».