Επίσκεψη Αραχωβίτη στον Α.Σ Αγ. Αποστόλων

0
483

«Οι σύγχρονοι συνεταιρισμοί χρειάζονται πλέον νέους, καταρτισμένους με συνεργατική κουλτούρα αγρότες»

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Βοιών είχε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Σταύρος Αραχωβίτης, την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος.

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Α.Σ και τους προβληματισμούς των ελαιοπαραγωγών. Ο βουλευτής ενημερώθηκε, επίσης, για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το ωράριο λειτουργίας των ελαιοτριβείων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσεων για τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία σχετικά με τη διαχείριση του πυρήνα και του κατσίγαρου (λιόζουμα). Χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση για περιβαλλοντικές δράσεις, ώστε να πάψει το θλιβερό φαινόμενο των ρυπασμένων χειμάρρων και του Ευρώτα.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης τόνισε επίσης την αναγκαιότητα πραγματοποίησης rapid test, καθώς με την εξέλιξη της ελαιοκομικής περιόδου θα πρέπει να προστατευτούν οι εργάτες γης, οι αγρότες και οι οικογένειές τους.

Ο βουλευτής ευχήθηκε καλή και παραγωγική χρονιά στους ελαιοπαραγωγούς. Δήλωσε ότι οι σύγχρονοι συνεταιρισμοί χρειάζονται πλέον νέους, καταρτισμένους, με συνεργατική κουλτούρα αγρότες που μπορούν να λειτουργήσουν στη λογική και τις απαιτήσεις της. “Όλοι μαζί, πρέπει να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της ποιότητας του ελληνικού λαδιού, να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας. H «ετικέτα» είναι η δύναμη των εγχώριων αγροτικών προϊόντων και μέσα από την τυποποίηση και την είσοδο σε νέες αγορές έρχεται η υπεραξία” υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια, ο Σταύρος Αραχωβίτης, με το κλιμάκιο του κόμματος, επισκέφτηκαν τα Νιάτα και τον Άγιο Δημήτριο, όπου συνταντήθηκαν και συνομίλησαν με κατοίκους, αγρότες και καταστηματάρχες