Εξιχνιάστηκαν δεκάδες περιπτώσεις κλοπών σε Αρκαδία και Μεσσηνία

0
51

Τρίπολη, 27 Ιανουαρίου 2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -13.300- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα-σουπερμάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται -2- ημεδαποί, 36χρονος και 38χρονη, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.10.2023 έως και την 15.1.2024, μετέβαιναν σε καταστήματα-σουπερμάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας, όπου προσποιούμενοι τους πελάτες, τοποθετούσαν διάφορα προϊόντα σε καρότσια και στη συνέχεια αποχωρούσαν δίχως να καταβάλουν το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο.
Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά -15- περιπτώσεις κλοπών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -13.300- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής στην Αρκαδία

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό τους

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -7.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, -12- περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται -2- ημεδαποί, ηλικίας 25 και 38 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστο συνεργό τους.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τα μέσα του Δεκεμβρίου 2023 έως και την 12.1.2024, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κλοπών σε οικίες και οχήματα.
Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες μετέβαιναν αυθημερόν από την Καλαμάτα σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας Αρκαδίας, με όχημα στο οποίο τοποθετούσαν είτε παραποιημένες είτε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να καθιστούν δυσχερέστερη την ταυτοποίηση τους.
Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει -1- απόπειρα κλοπής σε οικία, -8- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και -3- περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -7.000- ευρώ.

Τέλος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ως άνω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση του αγνώστου συνεργού τους.