Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε “πλημμυρίσει” την Ευρώπη κοκαΐνη

0
645

Αστυνομική επιχείρηση σε (10) χώρες, υπό το συντονισμό της Europol και της Eurojust, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Ευρώπη

Από τη χώρα μας συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Συνελήφθησαν συνολικά (20) άτομα, από τα οποία (2) στη χώρα μας

Προηγήθηκαν συλλήψεις ακόμα (84) μελών της οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί πάνω από (3,8) τόνοι κοκαΐνη και (5,5) εκατομμύρια ευρώ

Ολοκληρώθηκε προχθές (15 Σεπτεμβρίου 2020) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, υπό το συντονισμό της Europol και της Eurojust, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Οι έρευνες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2015 από τις Ιταλικές Αρχές και επεκτάθηκαν σε ακόμα (9) χώρες και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Αλβανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από τη χώρα μας συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία στο πλαίσιο της επιχείρησης προχώρησε στη σύλληψη (2) αλλοδαπών, σε περιοχή της Αττικής.

Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, σύμφωνα με το όποιο ήταν επιφορτισμένος με τον συντονισμό των μεταφορών των ναρκωτικών της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κυνηγετικό όπλο,
  • (3.500) ευρώ,
  • (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • συσκευή ανίχνευσης συσκευών γεοεντοπισμού,
  • ζευγάρι κιάλια,
  • πλήθος γαντιών,
  • (2) μονωτικές ταινίες και
  • (2) κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά (20) άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια της πενταετούς έρευνας είχαν συλληφθεί ακόμα (84) μέλη της οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί –μεταξύ άλλων- πάνω από (3,8) τόνοι κοκαΐνης και περισσότερα από (5,5) εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο σχετικά με την επιχείρηση, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της EUROPOL στον υπερσύνδεσμο :

https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/joint-investigation-team-leads-to-dismantling-of-one-of-europe%E2%80%99s-most-active-albanian-speaking-networks-trafficking-cocaine