Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

0
663

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη 56χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά και τα όπλα

Κατασχέθηκαν -33- δενδρύλλια και -28,6- γραμμάρια κάνναβης, μαχαίρι, ξιφολόγχη κ.ά.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη την Κυριακή (6.9.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, η οποία τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.

Χθες (6.9.2020) το πρωί, στους χώρους της φυτείας προσήλθε ο 56χρονος, ο οποίος προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες και συνελήφθη. Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -33- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -2- μέτρων περίπου, καθώς και αντίστοιχος αρδευτικός εξοπλισμός.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -1- κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, 
  • -1- μαχαίρι, με μήκος λάμας -15- εκατοστών,
  • -1- ξιφολόγχη,
  • -25- φυσίγγια,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -28,6- γραμμαρίων
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.