Διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου για τον Covid 19 στο διοικητήριο

0
397

            Μετά από πρωτοβουλία και σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρου Βερούτη, διενεργήθηκαν την Παρασκευή 06/11 από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, δειγματοληπτικά τεστ για τον Covid-19 στους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας, στο Διοικητήριο Λακωνίας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 117 τεστ και στη δειγματολογική διαδικασία ελέγχου εκτός από υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας συμμετείχαν και υπάλληλοι του Δήμου Σπάρτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και του ΚΕΣΥ Λακωνίας, που φιλοξενούνται στις κτιριακές υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας. Σημειωτέο ότι το αποτέλεσμα όλων των τεστ ήταν αρνητικό.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, που υποβλήθηκε και ο ίδιος σε δειγματοληπτικό τεστ, ευχαρίστησε την Σταθούλα Αραχωβίτη, υπεύθυνη συντονίστρια της Κινητής Ομάδας Υγείας Σπάρτης, καθώς και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά του, δηλώνοντας ότι «η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι βασική αποστολή της Περιφέρειας και πρέπει να υπηρετηθεί απ’ όλους μας, με κάθε δυνατό τρόπο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καταβάλλει κάθε προσπάθεια, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, για να ενισχύσει τις νοσηλευτικές δομές της Περιφέρειάς μας, από την αρχή κιόλας της πανδημίας».

Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε την Σ. Αραχωβίτη, ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Κέντρου Υγείας Σπάρτης και εντός του μηνός θα τους παραδοθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα isobox 15 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος κλινικής εξέτασης και λήψης δειγμάτων ελέγχου για τον covid – 19.

Καταλήγοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι «αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα η ασφαλής λειτουργία των υπηρεσιών μας, προκειμένου να παραμείνουμε στις επάλξεις για να στηρίξουμε τους πολίτες της Λακωνίας. Ο καθένας από εμάς πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα και είμαι βέβαιος ότι με την τήρηση των μέτρων, στο τέλος θα βγούμε νικητές στη μάχη με τον αόρατο εχθρό».

Εκ του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη