Δαβάκης: Ιστορική η επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια-video

0
526

Ιστορική χαρακτήρισε την επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Ο κ. Δαβάκης υπογράμμισε το γεγονός ότι το σημερινό νομοσχέδιο είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα της συνεκτικής και ολιστικής εξωτερικής πολιτικής που χάραξε και εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς και ότι αποτελεί κατάληξη μίας συντεταγμένης προσπάθειας που ξεκίνησε με την υπογραφή της σύμβασης οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία το περασμένο καλοκαίρι.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Δαβάκης ανέλυσε τις βασικές πτυχές της κυβερνητικής στρατηγικής, υπογραμμίζοντας και αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίον αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στις απειλές και στις ευκαιρίες που αναδύονται από την τουρκική επιθετική και αναθεωρητική συμπεριφορά στο διμερές, περιφερειακό, αλλά και διεθνές επίπεδο.

«Η θετική μου ψήφος στο νομοσχέδιο για την τμηματική επέκταση των χωρικών μας υδάτων αποτελεί και ψήφο στήριξης αυτής της ευρύτερης κυβερνητικής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, η οποία πιστεύω ότι, απελευθερωμένη από ορισμένους αυτοπεριορισμούς του παρελθόντος, κινείται στη σωστή κατεύθυνση με σκοπό τη διαφύλαξη της ειρήνης, την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων της Πατρίδας μας», ανέφερε ο Λάκωνας βουλευτής στο κλείσιμο της ομιλίας του.