Γρηγοράκου:Παράταση στη διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS

0
51

 

Παναγιώτα (Νάγια) Γρηγοράκου
Βουλευτής Λακωνίας ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 26/02/2024

Την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας σχετικά με την ανάγκη παράτασης έξι μηνών της διαδικασίας διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη η Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κα Νάγια Γρηγοράκου.
Στην αναφορά επισημαίνεται πως υπάρχει δυσκολία προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα της ψηφιακής φορολογικής διοίκησης και επομένως απαιτείται εκπαίδευση των επιχειρηματιών, ώστε να αποκτήσουν τις στοιχειώδεις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την ψηφιακή συμμόρφωση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Παράλληλα τονίζεται η αδυναμία των περισσοτέρων μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις με αποτέλεσμα να απαιτείται πλήρης χρηματοδότηση του συνεπαγόμενου κόστους συμμόρφωσης.
Υπογραμμίζεται, επίσης, πως καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση στην αναβάθμιση των POS από τους παρόχους, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσης τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών, και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης, λόγω τεχνικών προβλημάτων, χιλιάδων επιχειρήσεων που πρέπει να διασυνδεθούν όλες εντός των επόμενων ελάχιστων ημερών.
Σε αυτό το πλαίσιο η βουλευτής Λακωνίας ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του το σχετικό αίτημα και να ενημερώσει άμεσα για τις αποφάσεις και τις ενέργειές του.