Βορίδης: Ακόμη και στις δύσκολες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μικροπολιτική

0
876
á «” ¬œ—…ƒ«” ’–œ’—√œ” √≈Ÿ—√…¡” ”’∆«‘«”«  ¡… ÿ«÷…”« ”‘«Õ œÀœÃ≈À≈…¡ ‘«” ¬œ’À«” ‘œ’ Õ/” ‘œ’ ’–. ¡√—œ‘… «” ¡Õ¡–‘’Œ«” "¡√—œ‘… œ… ”’Õ≈‘¡…—…”Ãœ…  ¡… ¡ÀÀ≈” ƒ…¡‘¡Œ≈…”"  œÕ‘¡—…Õ«” √…Ÿ—√œ” EUROKINISSI

Με αφορμή ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία σημειώνεται η δήθεν έλλειψη μέτρων για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας, ο ΥπΑΑΤ, Μάκης Βορίδης επισημαίνει τα εξής:

«Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει σε αυτήν την δύσκολη στιγμή να κάνει μικροπολιτική και μας εγκαλεί γιατί δεν πήραμε μέτρα για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Ωστόσο:

  1. Τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση είναι οριζόντια και αφορούν όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται είτε μένουν ανοικτές είτε κλείνουν άρα και όσες αγροτικές η μεταποιητικές επιχειρήσεις πλήττονται.
  2. Η παράταση για δύο μήνες της προθεσμίας καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ αποτελεί επίσης τέτοιο μέτρο.
  3. Ήδη υπεβλήθησαν προτάσεις για τροποποίηση των σχετικών ευρωπαϊκών κανονισμών ώστε να υπάρξει ευελιξία στο πρόγραμμα αλιείας προκειμένου να ενισχυθούν αλιείς και ιχθυοκαλλιέργειες.

Και προφανώς ο ΕΦΕΤ αλλά και όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου συνεχίζουν το έργο τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Πρώτιστο και κύριο μέλημά μας όμως παραμένει ο αγώνας κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, η συμβολή μας στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, η προστασία της υγείας των παραγωγών μας, των εργαζομένων στις επιχειρήσεις και στο Υπουργείο.

Το ότι αυτή την δύσκολη ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να κάνει φτηνή αντιπολίτευση, ούτε μας εκπλήττει αλλά ούτε και μας πτοεί.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον».