Βιωματικό Σεμινάριο Νοσηλευτών της Ν.Μ. Μολάων

0
742

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αυτό το απολογιστικό δελτίο τύπου, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν τον Ιούνιο από τα στελέχη του Κέντρου.

Βιωματικό Σεμινάριο Νοσηλευτών της Ν.Μ. Μολάων με τίτλο «Η ανακατασκευή νοήματος και η εμπειρία της απώλειας: Η έννοια της συλλογικής δύναμης σε καταστάσεις κρίσεως».

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λακωνίας «Δίαυλος» σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική Υπηρεσία της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, διοργάνωσαν ένα Βιωματικό Σεμινάριο Νοσηλευτών με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των νοσηλευτών όσον αφορά σε ζητήματα που συνδέονται με την απώλεια και το πένθος σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο, με συντονίστριες την κ. Μιρέλλα (Μαρία) Κορομπίλα, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια και την κ. Κωνσταντίνα Σαμπέρη, Ψυχοθεραπεύτρια. Το εν λόγω Σεμινάριο αποτέλεσε  συνέχεια του Βιωματικού Σεμιναρίου Επαγγελματιών Υγείας, διάρκειας 10 συναντήσεων, με τίτλο: «Φροντίζομαι για να φροντίζω», που υλοποίησε το Κέντρο πρόληψης «Δίαυλος» στη Ν.Μ. Μολάων από το Σεπτέμβριο ως και το Δεκέμβριο 2019.

Αρχικά το Σεμινάριο είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί την  21η Μαρτίου 2020, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Παλαιού Δημαρχείου Παπαδιανίκων, αναβλήθηκε όμως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που πάρθηκαν.

Λαμβάνοντας  λοιπόν υπόψη τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, προχωρήσαμε στην διήμερη υλοποίηση του εν λόγω σεμιναρίου στις 13 & 14 Ιουνίου σε εξωτερικό χώρο που ήταν ο προαύλιος χώρος του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Πακίων, απογευματινές ώρες. Οι συμμετέχοντες  χωρίστηκαν  σε 2 ομάδες των 10 ατόμων έκαστη προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ομάδα Ενδυνάμωσης μέσω διαδικτύου

Ομάδα ενδυνάμωσης και ενίσχυσης δεσμών, που υλοποιείται μέσω διαδικτύου (με αξιοποίηση του facebook και του messenger) και έχει ως στόχο τη διατήρηση της σύνδεσης σε συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης (η ομάδα ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας) καθώς και την ενδυνάμωση των ατόμων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε αντίξοες καταστάσεις και να διαχειριστούν το  άγχος και το φόβο που βιώνουμε σε συνθήκες κρίσης. Στην ομάδα αυτή συμμετέχουν δέκα εκπαιδευτικοί Α/θμιαςΕκπ/σης και Προσχολικής Αγωγής .Την ομάδα συντονίζει η Ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης, Ιωάννα Παπαδοπούλου.