Αυστηρότερες ποινές για τη λαθροθηρία ζητά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων

0
631

Eπιστολή προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, απέστειλε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων στην οποία ζητά αυστηρότερες ποινές για τη λαθροθηρία.Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Κ. Υπουργέ, με αφορμή τις πρόσφατες επιτυχίες που κατέγραψαν το τελευταίο διάστημα, οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων και ιδιαιτέρως στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, με συλλήψεις που αφορούν κυρίως την νυχτερινή λαθροθηρία, καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη να αλλάξει επιτέλους η ποινική μεταχείριση όσων συλλαμβάνονται για υποθέσεις λαθροθηρίας.

Για να σας καταστήσουμε σαφές την σοβαρότητα της καταστάσεως, αναφερόμενοι μόνο στην μία από τις συλλήψεις, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, αφορούσε έναν λαθροθήρα, ο οποίος είχε θηρεύσει εννέα λαγούς την νύχτα!!!

Θερμή παράκληση προς εσάς αλλά και προς τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, να προσκομίσετε στην Βουλή Νομοσχέδιο, ώστε να αλλάξουν οι ποινές και να επιβάλλονται μεγάλα χρηματικά πρόστιμα στους υπαίτιους, που καταστρέφουν την πανίδα της χώρας μας, με παράνομες ενέργειες.

Η κατάσταση κάθε χρόνο χειροτερεύει και κρίνεται αναγκαίο να πάρετε νέα μέτρα.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις μας θα είναι στην διάθεσή σας, ώστε να επιλυθεί το θέμα της λαθροθηρίας.

Με εκτίμηση
Νικόλαος Μέμιτσας
Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων Λακωνίας