Αραχωβίτης: “Χόρτασε με «θα» τους πλημμυροπαθείς αγρότες, μελισσοκόμους και κτηνοτρόφους ο κ. Βορίδης”-Video

0
535

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Τομεάρχη Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτη για τις ζημιές από το πέρασμα του ΙΑΝΟΥ, ο Υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδης δήλωσε ότι οι αγρότες, οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι των πληγεισών περιοχών θα δουν τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ να τροποποιείται τις επόμενες ημέρες. Θα δουν προκαταβολές και θα λάβουν αυξημένες αποζημιώσεις.
Χόρτασαν με «θα», αλλά από ουσία τίποτα!
Διότι οι πλημμυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν έχουν δει καμία ουσιαστική στήριξη μέχρι σήμερα, όχι μόνο οικονομική, αλλά ούτε στις υποδομές πρόσβασης στα χωράφια και τους στάβλους τους, την ίδια στιγμή που πολλά νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό και καθαρό νερό.
Επίσης ο Υπουργός «ξέχασε» να αναφερθεί στα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν ν’ αξιοποιηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις: Καμία αναφορά στη δυνατότητα ή μη της χρήσης του de minimis, καμία αναφορά στην προκαταβολή στο 100% της Βασικής Ενίσχυσης, καμία αναφορά στο Ταμείο Αλληλεγγύης (ΤΑΕΕ) του Ευρ.Καν. 2012/2002, καμία αναφορά στο Ταμείο Εγγυήσεων.
Και βέβαια, «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα» σχετικά με την αρδευτική και αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας δηλώνοντας αναρμόδιος!
Και επειδή επέπληξε την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, να τού θυμίσουμε ξανά ότι δεν πήρε πάνω από δυο εβδομάδες μέχρι να πιστωθούν οι ενισχύσεις de minimis στους κτηνοτρόφους το Δεκέμβρη του 2018, ενώ φέτος οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν ακόμη ενισχυθεί για τις απώλειες από την πανδημία, που εν πολλοίς έχουν κυβερνητική αιτία.