Αραχωβίτης: Προκλητική η αδιαφορία και τραγική η ολιγωρία στήριξης του αγροτικού τομέα

0
518

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε την Δευτέρα από τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στ. Αραχωβίτη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγγέλλεται η  ανεπάρκεια μέτρων στήριξης μπροστά στο μέγεθος της κρίσης που πλήττει γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων.

Οι επιπτώσεις από αυτή τη προκλητική αδιαφορία και τη τραγική ολιγωρία  της Κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι ήδη ανυπολόγιστες για το εισόδημα  των παραγωγών και των αλιέων, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την  εύθραυστη ήδη βιωσιμότητα χιλιάδων οικογενειακών αγροτικών και μεταποιητικών εκμεταλλεύσεων και την ζωή στην ελληνική ύπαιθρο. Αντί να αναγνωρίζουν την καθολικότητα της κρίσης που μπαίνει ο αγροτικός τομέας, έξι μήνες τώρα διυλίζουν τον κώνωπα βαθαίνοντας αδιάκοπα την κρίση.  Καθυστερούν ακόμα και τα εξεγγαλθέντα μέτρα οδηγώντας σε εγκατάλειψη γεωργικών εκτάσεων και  αποχώρηση γεωργών, αλιέων και κτηνοτρόφων.

Η ισχαιμική και χωρίς στρατηγική πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τον αγροτικό χώρο, οδηγεί  σε αποδιοργάνωση της  παραγωγικής διαδικασίας ακόμη και σε  διακοπή της παραγωγικής ροής με ορατό πλέον τον κίνδυνο αδυναμίας επανεκκίνησης. Με τον τρόπο αυτό γίνεται μέρα με την ημέρα πιο επισφαλής η κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας με φτηνά προϊόντα, αλλά και  η ανασυγκρότηση οικονομίας στη χώρα μας.